TERMENI ȘI CONDIȚII

1. DEFINIȚII ȘI TERMENI

www.Infocalc.ro – este denumirea comercială a S.c. InfoCalc Reparații S.r.l., cu sediul social în Brăila, B-dul Dorobanților, Nr. 435, Bl. A1, Sc. 3 – Parter având nr. de Înregistrare la Registrul Comerțului J09/654/2011  și CUI RO29210655

Vânzător – Infocalc.ro sau parteneri al Infocalc.ro

Site – www.Infocalc.ro și subdomeniile acestuia

Clinet / Cumpărător / Utilizator  – poate fi orice persoană fizică care are vârstă peste 16 ani sau persoană juridică care își face un cont în site și efectuează o comandă electronică sau telefonică și care și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din această secțiune cu toate ramificațiile ei.

Comandă – un document electronic ce intervine că formă de comunicare între vânzător și cumpărător prin care cumpărătorul transmite vânzătorului, electronic sau telefonic intenția să de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe site-ul Infocalc.ro.

Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe site-ul Infocalc.ro, inclusiv produsele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător către  Cumpărător ca urmare a Contractului încheiat.

Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioada limitată de timp stabilită de către Vânzător.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail, SMS, telephonic, WhatsApp, fax sau alte mijoace de comunicare.) conțînând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la Bunuri și Servicii precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun și/sau Serviciu de către vânzător, Cumpărătorului prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Conținut

  • toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contact, specificate sau nu de către acesta;
  • informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
  • informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
  • date referitoare la Vânzător sau alte date privilegiate ale acestuia.

Drepturi de proprietate intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Review – o evaluare scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respectă sau nu specificațiile menționate de către producător.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator/Client/ Cumpărător vis-a-vis de un produs. Ratingul se exprimă sub formă de stele, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumpărător asupra unui produs sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observație pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Întrebare – formulă de adresare către alți Utilizatori/Clienți/Cumpărători cu scopul de a obține informații despre produsele sau serviciile din pagină respectivă.

Răspuns – informație scrisă care este transmisă Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o Întrebare în Site, în pagină unui anumit produs. Răspunsul reprezintă o explicație oferită de un Utilizator/Client/Cumpărător unui alt Utilizator/Client/Cumpărător în cadrul unei discuții

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poștă electronică (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și Serviciilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

2  ACCEPTAREA CONDIȚIILOR

Utilizarea site-ului InfoCalc.ro, și accesul la serviciile oferite reprezintă o acceptare din partea ta a termenilor și condițiilor din această pagină, a politici de confidențialitate și a tuturor procedurilor de livrare, retur și garanție  cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora.

Utilizatorul va avea acces permanent la Termenii și Condițiile pentru utilizarea site-ului Infocalc.ro pentru a le putea consulta în orice moment.

În situația în care nu ești de acord cu aceste condiții, îți solicităm să nu utilizezi site-ul Infocalc.ro.

InfoCalc.ro își rezervă dreptul de a actualiza și revizui Termenii și Condițiile în orice moment fără o notificare prealabilă, tocmai de aceea, îți solicităm să urmărești în mod periodic eventualele modificări.

Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor din prezența pagină și din restul paginilor situ-ului Infocalc.ro îți exprimi acordul pentru a primi comunicări sau oferte în scop comercial din partea Infocalc.ro . Datele personale oferite vor fi procesate conform politicii de confidențialitate a datelor personale ale Infocalc.ro. Te poți dezabona oricând de la primirea acestor mailuri accesând linkul de dezabonare din partea inferioară a mailurilor prmite sau marcând mailul că și spam sau răspunzând la mail-ul primit cu subiectul dezabonare.

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpărarea produselor prezentate pe site-ul nostru implică acceptarea termenilor și condițiilor enumerate.

Infocalc.ro își rezervă dreptul de a face modificări și actualizări ale acestor termeni și condiții și a poiticii de confidențialitate, precum și ale ofertei, sau a altror condiții de transfport, retur și garanție fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor. De asemenea, Infocalc.ro și rezervă dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori în afișarea descrierii sau a prețului produselor, fără a anunța în prealabil. Aceste erori nu obligă Infocalc.ro la nici o acțiune. InfoCalc.ro nu va livra produse atunci când prețul este greșit.

3. INFORMAȚII DESPRE PRODUSELE/SERVICIILE OFERITE

Descrierea bunurilor sau a serviciilor disponibile pe Infocalc.ro  (prin imagini, text, video etc.) nu reprezintă o obligăție contractuală din partea Infocalc.ro, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit Infocalc.ro nu își asumă răspunderea pentru eventualele erori de preț sau stoc. Aceste erori nu obligă Infocalc.ro la nicio acțiune.

Prețurile și disponibilitatea produselor comercializate de către Infocalc.ro pot suferi modificări ulterioare, acest lucru fiind influențat de factori externi precum politică de prețuri a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora.

Confirmarea comenzii și implicit a stocului și a prețului de vânzare, este efectuată doar după procesarea acesteia de către agenții Infocalc.ro 

Momentul încheierii contractului la distanță îl constituie momentul facturării comenzii, după ce în prealabil comandă a fost confirmată telefonic. Emiterea automată a confirmării de primire a comenzii NU echivalează cu încheierea contractului între vânzător și cumpărător.

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru Serviciile ce țîn de onorarea Comenzii, fără informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

După plasarea comenzii, pentru motive justificate, vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comandă cumpărătorului, fără o notificare prealabilă, iar acesta va primi înapoi banii, în termen de 14 zile. Totodată, ne rezervăm dreptul de a modifică cantitatea produselor din comandă, în funcție de disponibilitatea acestora în stoc.

Plasarea unei comenzi telefonice

Atunci când plasați o comandă  telefonică, va dați acordul express și echivoc pentru creearea unei comenzi și salvarea unui cont în site-ul nostru. 

Livrarea produselor se poate face într-un interval de 1 – 15 zile, din momentul în care s-au validat toate detaliile comenzii (modalitate de plata, termen de plata). Toate informațiile folosite pentru descrierea bunurilor pe site nu reprezintă o obligăție contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare, livrare, stocuri, prețuri. Termenul de procesare a comenzii este de 48 de ore lucrătoare și produsele sunt disponibile în limita stocului.

Produsele achiziționate din showroom în urmă unei rezervări (online sau telefonice) sau direct de la punctul de lucru nu beneficiază de retur (acestea au posibilitatea de a fi verificate și de a li se testa funcționalitatea la recepție). Rezervarea și ridicarea produselor din showroom nu reprezintă o comandă la distanță.

Pentru comenzi care depășesc 1500 lei, se poate solicită plata unui avans de minim 20% din valoarea comenzii, plata care se va efectua prin transfer bancar.

Se consideră comandă fermă acea comandă care a fost confirmată telefonic, în urmă apelului efectuat de către un agent către cumpărător, pentru a confirmă comandă plasată. Confirmarea telefonică se face după plasarea comenzii pe site, în cel mult 24 de ore.  Livrarea se face în termen de 1 -2 zile lucrătoare  pentru comenzile finalizate până la ora 16:00 și în termen de 2 -4 zile lucrătoare  pentru comenzile finalizate după această ora, dacă la confirmarea comenzii, produsele sunt pe stoc. Dacă produsele nu sunt pe stoc, veți fi sunat de un agent care va va informa despre dată de livrare. 

Atenție! Prin plasarea unei comenzi pe site, produsele nu sunt rezervate pentru dumneavoastră. Confirmarea unei comenzi se face doar telefonic. După plasarea unei comenzi va rugăm așteptați telefonul unui operator pentru confirmarea stocului și a datei de livrare.

Atenție! Comenzile se livrează exclusiv pe teritoriul României (nu comercializam sau livrăm produse în afară țării).

ATENȚIE – În perioada evenimentelor speciale de cumpărături (ex: Black Friday) sau în perioada sărbătorilor legale nu ne asumăm termen de livrare. În aceste perioade termenul de livrare poate să depășească 10 zile lucrătoare.

Atenție: Reclamațiile privind lipsa unui produs sau neconformitatea produsului trebuie făcute în maxim 48 ore de la primirea coletului. Nu ne facem răspunzători de cele de menționate mai sus dacă clientul nu semnalează această în 48h de la primirea coletului.

Nu ne asumăm răspunderea pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea site-ului Infocalc.ro în totalitate sau parțial.

Infocalc.ro și furnizorii săi nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare referitor la prețurile, caracteristicile sau imaginile produselor.

În cazul în care o comandă nu poate fi onorată din cauza unor astfel de erori ne rezervăm dreptul de a anula comandă respectivă fără o notificare prealabilă.

Facem toate eforturile în a furniza informații corecte despre prețul și caracteristicile produselor. Este posibil că unele prețuri să fie eronate. În cazul înregistrării unei comenzi cu un preț eronat Infocalc.ro are dreptul să anuleze comandă Cumpărătorului.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comandă, fără nicio obligăție ulterioară a vreunei părți una față de cealaltă sau fără că vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese, în următoarele situații, și nu numai:

– prețurile afișate pe site-ul Infocalc.ro sunt rezultatul unei erori materiale;

– produsul/produsele comandată nu se mai află pe stoc;

– tranzacția nu a fost acceptată de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului;

– datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe site sunt incomplete și/sau incorecte;

Toate prețurile afișate pe site sunt exprimate în RON și includ TVA (19%).

Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina Cum Cumpar / Cum Platesc.

4. DREPTURILE DE AUTOR

Conținutul site-ului nostru, astfel cum este definit în preambul – texte, imagini, grafică web, scripturi, programe, baze de date, precum și materialele ce fac obiectul comunicărilor prin e-mail – ne aparține fiind protejat de legea drepturilor de autor și cea a drepturilor de proprietate intelectuală și industrială.

Clientului/Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de noi includerea oricărui conținut în afară Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor asupra conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, decât cu acordul scris expres al nostru.

Clientul/Cumpărătorul poate copia, transferă și/sau utiliza conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu întră în conflict cu prevederile legale.

Niciun Conținut transmis către Client sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligăție contractuală din partea noastră.

Este interzisă orice utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care îl insotește, în cazul în care acesta există.

5. POLITICĂ DE UTILIZARE COOKIE-URI

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web și apoi trimis înapoi (nemodificat) de către navigator, de fiecare dată când accesează acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului). Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum și pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor; aplicațiile tipice reprezintă reținerea preferințelor utilizatorilor și implementarea sistemului de „coș de cumpărături”. Aceste fișiere fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțîn eforturile noastre pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: preferințele în materie de confidențialitate online și istoric coșul de cumpărături. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ajută la înțelegerea modalitățîi în care un utilizator beneficiază de situ-ul nostru permițând îmbunătățirea structurii și conținutului, dar excluzând indentificarea personală a utilizatorului.

Infocalc.ro folosește două tipuri de Cookie-uri: per sesiune și fixe (fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației/browser-ului web). Fișierele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă în parametrii Cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator. Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web, incluzând fără limitări utilizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidențialitate respective.

O vizită pe Infocalc.ro poate plasa: Cookie-uri de performanță a site-ului, Cookie-uri de analiză a vizitatorilor, Cookie-uri pentru geotargetting, Cookie-uri de înregistrare, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalități pentru utilizator și sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când sunt trimise Cookie-uri către terminalul său. Informațîi detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației. Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalități ale Infocalc.ro. Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile; dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor:

Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.

Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor.

Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet. Măsurarea, optimizarea și caracteristicile de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website. Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul userilor.

Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile NU sunt viruși și folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod, așa că nu pot fi executate, nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replică pe alte rețele pentru a se rula sau replică din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcțîi, nu pot fi considerate viruși. Întrucât cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative, deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte site-uri, fiind folosite că o formă de Spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marchează cookie-urile în mod constant pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protecția identitățîi este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant, în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptată (ex: o rețea WiFi nesecurizată). Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Este foarte important că Utilizatorul să aleagă metodă cea mai potrivită de protecție a informațiilor personale și să:

Particularizeze setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflectă un nivel confortabil al securitățîi utilizării cookie-urilor.

Seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.

Ia în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Această este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

Instaleze și să actualizeze constant aplicațîi antispyware.

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedică browserul de la accesarea website-urilor care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos. Se recomandă actualizarea programelor de navigare în mod constant, pentru că multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimbă setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului.

Clientul are dreptul de a se opune colectării datelor sale personale și să solicite ștergerea acestora, revocându-și astfel acordul dat pentru document și renunțând astfel la orice drept implicit specificat în acesta și fără nicio obligăție ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără că vreo parte să poată pretinde celeilalte daune-interese.

Pentru această Clientul sau Cumpărătorul se va adresa la Infocalc.ro, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea dată.

Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Cumpărătorul are dreptul de a modifică datele pe care le-a declarat inițial pentru a reflectă orice modificare survenită, în cazul în care această există.

Politică de confidențialitate se referă doar la datele furnizate voluntar de către Client sau Cumpărător, exclusiv pe site. Infocalc.ro nu răspunde pentru politică de confidențialitate practicată de către oricare alt terț la care se poate ajunge prin legături, indiferent de natură acestora, în afară site-ului.

Infocalc.ro se obligă că datele colectate ale Clientului/Cumpărătorului să fie folosite numai în conformitate cu scopurile declarate și să nu facă publică, să vândă, închirieze, licențieze, transfere etc. baza de date conțînând informațîi referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Cumpărătorului/Clientului vreunui terț neimplicat în îndeplinirea scopurilor declarate.

Excepție de la prevederile menționate anterior va face situația în care transferul/accesarea/vizualizarea/etc. este cerută de către organele abilitate în cazurile prevăzute de reglementările în vigoare la dată producerii evenimentului.

Infocalc.ro garantează că datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul oricărui formular, vor fi folosite numai până la soluționarea problemei comunicate de acesta, după care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

Infocalc.ro nu răspunde pentru defecțiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este găzduită baza de date care conține aceste date.

Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina Politica de Confidentialitate.

6. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI

Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în comandă și va livra bunurile și serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile cumpărătorului;

Informațiile prezentate pe site-urile vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către vânzător, fără un anunț prealabil. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerență a structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezența informațiile cele mai relevante, pentru că produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat. Imaginile produselor au, de asemenea, caracter informativ și pot există diferențe între acestea și produs.

Comunicarea cu magazinul se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea „Contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțîn injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru această.

7. TRANSFERUL PROPRIETĂȚII

Proprietatea asupra Bunurilor și Serviciilor va fi transferată la momentul efectuării plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în comandă înțelegând prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factură fiscal, în cazul livrărilor efectuate de personalul nostru.

Clientul are obligăția că la primirea produsului să verifice că ambalajul să nu fie rupt, să nu prezinte urme de zgârieturi sau lovituri și poate refuză acel produs în cazul în care prezintă urme de manipulare defectuoasă.

8. PUBLICITATE

Newsletterele Infocalc.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de Infocalc.ro Astfel, sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

În momentul în care, Clientul își crează un Cont pe Site, are posibilitatea să își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Opțiunea cu privire la acordul emis de către Client, poate fi modificată în orice moment, prin contactarea Infocalc.ro în acest sens.

Renunțarea la primirea Newsletterelor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

9. LIVRAREA BUNURILOR

Vânzătorul se obligă să livreze Bunurile în sistem de curierat către Cumpărător sau în showroom-urile Infocalc.ro conform opțiunii Clientului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României.

Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina LIvrarea Produselor.

10. ACCEPTAREA

Acceptarea va fi făcută atunci când bunurile și serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în comandă. În cazul în care cumpărătorul descoperă că produsele livrate sau serviciile furnizate nu sunt în conformitate cu specificațiile tehnice, atunci vânzătorul va aduce la conformitate produsele și serviciile.

Clientul are obligăția să verifice integritatea fiecărui element înainte de asamblare și să nu asambleze produsul în cazul în care constată defecte ale produsului sau elementelor din produs.

11. GARANȚIA PRODUSELOR

Toate produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalaj propriu și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Unele dintre produse s-ar putea să fie trecute în categoria de produse resigilate, în pagină de prezentare a fiecărui produs fiind trecut explicit motivul resigilării produsului.

Toate produsele vândute și livrate sunt însoțite de certificatul de garanție.

Lipsa certificatului de garanție al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepția mărfi

Cumpărătorul are obligăția de a păstra certificatul de garanție și factură fiscală. În cazul apariției unei defecțiuni, conform Legii nr. 449/2003, certificatul de garanție este singurul document care atestă dreptul la garanție și care va fi prezentat împreună cu factură fiscală și dovadă plății (chitanță, bon fiscal etc.). Pierderea certificatului de garanție determină anularea garanției Bunului sau Serviciului.

Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina Garantie si Service.

12.POLITICA DE RETURNARE

Conform legislației din România puteți să returnați produsele cumpărate de pe în termen de 14 zile calendaristice de la primirea lor, fără a fi nevoit să justifice decizia de returnare și fără a suporta alte costuri decât costurile directe de returnare a produselor.

Se completează cu termenii și condițiile din pagina Returnarea Produselor.

13. FORȚA MAJORĂ

Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligățiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afară controlului părților și care nu poate fi evitat.

Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără că vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

14. LEGEA APLICABILĂ

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Infocalc.ro și Clienți/Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care această nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competențe din Municipiul Brăila.

Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina Reclamatii si Sesizari.