Termeni şi Condiţii

1. DEFINIȚII ȘI TERMENI
www.InfoCalc.ro este denumirea comercială a S.c. InfoCalc Reparații S.r.l., cu sediul social în Brăila, B-dul Dorobanților, Nr. 435, Bl. A1, Sc. 3 – Parter având nr. de inregistrare la registrul comerțului J09/654/2011 și cod fiscal RO29210655.
Vânzător – InfoCalc.ro sau parteneri al InfoCalc.ro.
Site – www.InfoCalc.ro și subdomeniile acestuia.
Clinet / Cumpărător / Utilizator – poate fi orice persoană fizică care are vârstă peste 16 ani sau persoană juridică care își face un cont în site și efectuează o comandă electronică și care și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice ale site-ului din această secțiune cu toate ramificațiile ei.
Comandă – un document electronic ce intervine că formă de comunicare între vânzător și cumpărător prin care cumpărătorul transmite vânzătorului, electronic intenția să de a achiziționa bunuri și servicii de pe site-ul InfoCalc.ro.
Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe site-ul InfoCalc.ro, inclusiv produsele și serviciile menționate în comandă, care urmează a fi furnizate de către vânzător către cumpărător ca urmare a contractului încheiat.
Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de bunuri și/sau servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioada limitată de timp stabilită de către vânzător.
Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între vânzător și cumpărător, fără prezența fizică simultană a vânzătorului și a cumpărătorului.
Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail, SMS, telefonic, WhatsApp, fax sau alte mijoace de comunicare.) conțînând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la bunuri și servicii precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.
Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui bun și/sau al unui serviciu de către vânzător catre cumpărător prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile bunurilor și serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.
Conținut
• toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• conținutul oricărui e-mail trimis cumpărătorilor de către vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al vânzătorului, cumpărătorului, conform informațiilor de contact, specificate sau nu de către acesta;
• informații legate de bunurile și serviciile și/sau tarifele practicate de vânzător într-o anumită perioadă;
• informații legate de bunurile și serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
• date referitoare la vânzător sau alte date privilegiate ale acestuia.
Drepturi de proprietate intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Review – o evaluare scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respectă sau nu specificațiile menționate de către producător.
Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui utilizator/client/ cumpărător vis-a-vis de un produs. Ratingul se exprimă sub formă de stele, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris asupra unui produs sau serviciu.
Comentariu – apreciere sau observație pe marginea unui review sau a unui alt comentariu.
Întrebare – formulă de adresare cu scopul de a obține informații despre produsele sau serviciile din pagină respectivă.
Răspuns – informație scrisă care este transmisă utilizatorului/clientului/cumpărătorului care a adresat o intrebare în site, în pagină unui anumit produs.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic asupra bunurilor și serviciilor și/sau a promoțiilor desfășurate de vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

2 ACCEPTAREA CONDIȚIILOR
Utilizarea site-ului InfoCalc.ro, și accesul la serviciile oferite reprezintă o acceptare din partea ta a termenilor și condițiilor din această pagină, a politici de confidențialitate și a tuturor politicilor de livrare, retur și garanție cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora.
Utilizatorul va avea acces permanent la Termenii și Condițiile pentru utilizarea site-ului InfoCalc.ro pentru a le putea consulta în orice moment.
În situația în care nu ești de acord cu aceste condiții, îți solicităm să nu utilizezi site-ul InfoCalc.ro.
InfoCalc.ro își rezervă dreptul de a actualiza și revizui Termenii și Condițiile în orice moment fără o notificare prealabilă, tocmai de aceea, îți solicităm să urmărești în mod periodic eventualele modificări.
Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor din prezența pagină și din restul paginilor situ-ului InfoCalc.ro îți exprimi acordul pentru a primi comunicări sau oferte în scop comercial din partea InfoCalc.ro . Datele personale oferite vor fi procesate conform politicii de confidențialitate a datelor personale ale InfoCalc.ro. Te poți dezabona oricând de la primirea acestor mailuri accesând linkul de dezabonare din partea inferioară a mailurilor prmite sau marcând mailul că și spam sau răspunzând la mail-ul primit cu subiectul dezabonare.
Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpărarea produselor prezentate pe site-ul nostru implică acceptarea termenilor și condițiilor enumerate.
InfoCalc.ro își rezervă dreptul de a face modificări și actualizări ale acestor termeni și condiții și a poiticii de confidențialitate, precum și ale ofertei, sau a altror condiții de transfport, retur și garanție fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor. De asemenea, InfoCalc.ro și rezervă dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori în afișarea descrierii sau a prețului produselor, fără a anunța în prealabil. Aceste erori nu obligă InfoCalc.ro la nici o acțiune. InfoCalc.ro nu va livra produse atunci când prețul este greșit.

3. INFORMAȚII DESPRE PRODUSELE si SERVICIILE OFERITE
Descrierea bunurilor sau a serviciilor disponibile pe InfoCalc.ro (prin imagini, text, video etc.) nu reprezintă o obligăție contractuală din partea InfoCalc.ro, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit InfoCalc.ro nu își asumă răspunderea pentru eventualele erori de preț sau stoc. Aceste erori nu obligă InfoCalc.ro la nicio acțiune.
Prețurile și disponibilitatea produselor comercializate de către InfoCalc.ro pot suferi modificări ulterioare, acest lucru fiind influențat de factori externi precum politică de prețuri a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora.
Confirmarea comenzii și implicit a stocului și a prețului de vânzare, este efectuată doar după procesarea acesteia de către agenții InfoCalc.ro
Momentul încheierii contractului la distanță îl constituie momentul facturării comenzii, după ce în prealabil comandă a fost confirmată electronic. Emiterea automată a confirmării de primire a comenzii NU echivalează cu încheierea contractului între vânzător și cumpărător.
Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru serviciile ce țîn de onorarea comenzii, fără informarea cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.
După plasarea comenzii, pentru motive justificate, vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comandă cumpărătorului, fără o notificare prealabilă, iar acesta va primi înapoi banii, în termen de 14 zile. Totodată, ne rezervăm dreptul de a modifică cantitatea produselor din comandă, în funcție de disponibilitatea acestora în stoc.
Atunci când plasați o comandă telefonică, va dați acordul express și echivoc pentru creearea unei comenzi și salvarea unui cont în site-ul nostru.
Livrarea produselor se poate face într-un interval de 1 la 15 zile lucratoare, din momentul în care s-au validat toate detaliile comenzii (modalitate de plata, termen de plata). Toate informațiile folosite pentru descrierea bunurilor pe site nu reprezintă o obligăție contractuală din partea vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare, livrare, stocuri, prețuri. Termenul de procesare a comenzii este de 48 de ore lucrătoare și produsele sunt disponibile în limita stocului.
Produsele achiziționate din showroom în urmă unei rezervări (online sau telefonice) sau direct de la punctul de lucru nu beneficiază de retur (acestea au posibilitatea de a fi verificate și de a li se testa funcționalitatea la recepție). Rezervarea și ridicarea produselor din showroom nu reprezintă o comandă la distanță.
Pentru comenzi care depășesc 1500 lei, se poate solicită plata unui avans de minim 20% din valoarea comenzii, plata care se va efectua prin transfer bancar.
Se consideră comandă fermă acea comandă care a fost confirmată telefonic, în urmă apelului efectuat de către un agent către cumpărător, pentru a confirmă comandă plasată. Confirmarea telefonică se face după plasarea comenzii pe site, în cel mult 24 de ore. Livrarea se face în termen de 1 -2 zile lucrătoare pentru comenzile finalizate până la ora 16:00 și în termen de 2 -4 zile lucrătoare pentru comenzile finalizate după această ora, dacă la confirmarea comenzii, produsele sunt pe stoc. Dacă produsele nu sunt pe stoc, veți fi sunat de un agent care va va informa despre dată de livrare.
Atenție! Prin plasarea unei comenzi pe site, produsele nu sunt rezervate pentru dumneavoastră. Confirmarea unei comenzi se face doar telefonic. După plasarea unei comenzi va rugăm așteptați telefonul unui operator pentru confirmarea stocului și a datei de livrare.
Atenție! Comenzile se livrează exclusiv pe teritoriul României (nu comercializam sau livrăm produse în afară țării).
Atenție! În perioada evenimentelor speciale de cumpărături (ex: Black Friday) sau în perioada sărbătorilor legale nu ne asumăm termen de livrare. În aceste perioade termenul de livrare poate să depășească 10 zile lucrătoare.
Atenție! Reclamațiile privind lipsa unui produs sau neconformitatea produsului trebuie făcute în maxim 48 ore de la primirea coletului. Nu ne facem răspunzători de cele de menționate mai sus dacă clientul nu semnalează această în termen de 48 de ore de la primirea coletului.
Nu ne asumăm răspunderea pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea site-ului în totalitate sau parțial.
InfoCalc.ro și furnizorii săi nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare referitor la prețurile, caracteristicile sau imaginile produselor.
În cazul în care o comandă nu poate fi onorată din cauza unor astfel de erori ne rezervăm dreptul de a anula comandă respectivă fără o notificare prealabilă.
Facem toate eforturile în a furniza informații corecte despre prețul și caracteristicile produselor. Este posibil că unele prețuri să fie eronate. În cazul înregistrării unei comenzi cu un preț eronat InfoCalc.ro are dreptul să anuleze comanda.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comanda, fără nicio obligăție ulterioară a vreunei părți una față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese, în următoarele situații, și nu numai:
– prețurile afișate pe site sunt rezultatul unei erori materiale;
– produsul/produsele comandat nu se mai află pe stoc;
– tranzacția nu a fost acceptată de către banca emitentă a cardului cumpărătorului;
– datele furnizate de către client pe site sunt incomplete și/sau incorecte;
Toate prețurile afișate pe site sunt exprimate în RON și includ TVA 19%.
Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina Cum Cumpar / Cum Platesc.

4. DREPTURILE DE AUTOR
Conținutul site-ului nostru, astfel cum este definit în preambul – texte, imagini, grafică web, scripturi, programe, baze de date, precum și materialele ce fac obiectul comunicărilor prin e-mail – ne aparține fiind protejat de legea drepturilor de autor și cea a drepturilor de proprietate intelectuală și industrială.
Clientului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de noi includerea oricărui conținut în afară site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor asupra conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, decât cu acordul scris expres al nostru.
Clientul poate copia, transferă și/sau utiliza conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu întră în conflict cu prevederile legale.
Niciun conținut transmis către client prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligăție contractuală din partea noastră.
Este interzisă orice utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care îl insotește, în cazul în care acesta există.

5. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI
Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în comandă și va livra bunurile și serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile cumpărătorului;
Informațiile prezentate pe site-urile vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către vânzător, fără un anunț prealabil. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerență a structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezența informațiile cele mai relevante, pentru că produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat. Imaginile produselor au, de asemenea, caracter informativ și pot există diferențe între acestea și produs.
Comunicarea cu magazinul se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea „Contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru acestea.

6. TRANSFERUL PROPRIETĂȚII
Proprietatea asupra bunurilor și serviciilor va fi transferată la momentul efectuării plății din partea cumpărătorului în locația indicată în comandă înțelegând prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala, în cazul livrărilor efectuate de personalul nostru.
Clientul are obligăția ca la primirea produsului să verifice ca ambalajul să nu fie rupt, să nu prezinte urme de zgârieturi sau lovituri și poate refuza acel produs în cazul în care prezintă urme de manipulare defectuoasă.

7. PUBLICITATE
Newsletterele InfoCalc.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de InfoCalc.ro, astfel sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.
În momentul în care clientul își crează un cont pe site are posibilitatea să își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Opțiunea cu privire la acordul emis de către client, poate fi modificată în orice moment, prin contactarea InfoCalc.ro în acest sens.
Renunțarea la primirea Newsletterelor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul document.

8. LIVRAREA BUNURILOR
Vânzătorul se obligă să livreze bunurile în sistem de curierat către cumpărător sau în showroom-urile InfoCalc.ro conform opțiunii clientului.
Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
Vânzătorul va efectua livrarea bunurilor și serviciilor numai pe teritoriul României.
Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina LIvrarea Produselor.

9. ACCEPTAREA
Acceptarea va fi făcută atunci când bunurile și serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în comandă. În cazul în care cumpărătorul descoperă că produsele livrate sau serviciile furnizate nu sunt în conformitate cu specificațiile tehnice, atunci vânzătorul va aduce la conformitate produsele și serviciile.
Clientul are obligația să verifice integritatea fiecărui element înainte de asamblare și să nu asambleze produsul în cazul în care constată defecte ale produsului sau elementelor din produs.

10. GARANȚIA PRODUSELOR
Toate produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalaj propriu și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Unele dintre produse s-ar putea să fie trecute în categoria de produse resigilate, în pagină de prezentare a fiecărui produs fiind trecut explicit motivul resigilării produsului.
Toate produsele vândute și livrate sunt însoțite de certificatul de garanție.
Lipsa certificatului de garanție al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepția mărfi.
Cumpărătorul are obligația de a păstra certificatul de garanție și factura fiscală. În cazul apariției unei defecțiuni, conform Legii nr. 449/2003, certificatul de garanție este singurul document care atestă dreptul la garanție și care va fi prezentat împreună cu factura fiscală și dovada plății (chitanță, bon fiscal etc.). Pierderea certificatului de garanție determină anularea garanției bunului sau serviciului.
Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina Garantie si Service.

11.POLITICA DE RETURNARE
Conform legislației din România puteți să returnați produsele cumpărate de pe în termen de 14 zile calendaristice de la primirea lor, fără a fi nevoie să justificati decizia de returnare și fără a suporta alte costuri decât costurile directe de returnare a produselor.
Se completează cu termenii și condițiile din pagina Returnarea Produselor.

12. FORȚA MAJORĂ
Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligățiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afară controlului părților și care nu poate fi evitat.
Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

13. LEGEA APLICABILĂ
Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între InfoCalc.ro și clienți se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competențe din Municipiul Brăila.
Se completeaza cu termenii si conditiile din pagina Reclamatii si Sesizari.