Inlocuire Placa de Baza Calculator

95.20 lei

Termen de livrare: 1-2 zile lucrătoare

Nu există informații de garanție disponibile pentru acest produs.

Achizitii SEAP

Inlocuire Placa de Baza Calculator:

  • Înlocuirea plăcii de bază a unui calculator implică realizarea unui backup al datelor, deconectarea și dezasamblarea componentelor, scoaterea plăcii de bază vechi, instalarea plăcii de bază noi, reinstalarea componentelor, testarea funcționalității și, dacă este necesar, reinstalarea sistemului de operare.

Inlocuire Placa de Baza Calculator:

  1. Backup date: Realizați un backup complet al datelor importante de pe calculator pentru a le proteja în timpul operațiunii.
  2. Deconectarea și dezasamblarea: Opreșteți calculatorul și deconectați toate cablurile și perifericele. Demontați capacul sau panoul lateral pentru a accesa interiorul calculatorului.
  3. Deconectarea componentelor: Dezlipiți cablurile de alimentare și date conectate la placa de bază, inclusiv cele de la unitatea de alimentare, hard disk-uri, RAM, ventilatoare, etc.
  4. Scoaterea plăcii de bază veche: Dezșurubați placa de bază din șuruburile de fixare și scoateți-o cu grijă din carcasa calculatorului.
  5. Instalarea plăcii de bază noi: Așezați placa de bază nouă în locul celei vechi și înșurubați-o în locația corespunzătoare. Conectați toate cablurile de alimentare și date înapoi la placa de bază.
  6. Reinstalarea componentelor: Instalați înapoi componentele precum RAM-ul, procesorul, placa video și altele care au fost dezasamblate.
  7. Testarea funcționalității: Porniți calculatorul și verificați dacă placa de bază nouă funcționează corect. Monitorizați pentru erori sau probleme.
  8. Reinstalarea sistemului de operare: Dacă este necesar, reinstalați sistemul de operare și restaurați datele din backup.

Asigurați-vă că urmați ghidurile specifice pentru placa de bază și componentele calculatorului dvs. Dacă nu vă simțiți confortabil să efectuați această operațiune singur, este recomandat să consultați un tehnician sau specialist pentru a vă ajuta cu înlocuirea plăcii de bază.